Élhető kisváros

2021.05.27. 14:22

Dél-Bihar központja folyamatosan fejlődik

Komádi egészségügyi és kereskedelmi szolgáltatásai miatt fontos a környéken élőknek.

Forrás: Rozsik Rita

A kormányablak a helyieknek, a szomszédos településeken és Békés megye északi részén élőknek nyújt ügyintézési lehetőségeket. A Központi Orvosi Ügyelet Komádin kívül még három településen (Magyarhomorog, Körösszakál, Újiráz) nyújt magas színvonalú egészségügyi alapellátást. A gyógyszertári, postai és banki szolgáltatásokat a más településekről érkezők közül is sokan igénybe veszik. A városban a Komádi Rendőrőrs munkatársai látják el a helyi és környékbeli közbiztonsági feladatokat. A mentőállomás dolgozói összesen kilenc településről, esetenként megyén kívülről is szállítják a betegeket, valamint sürgősségi ellátást is biztosítanak.

A Komádi Városi Önkormányzati Tűzoltóság tíz vonuló területen lát el tűzoltási szolgálatot és műszaki mentést. A helyi kereskedelmi egységekben szívesen vásárolnak a környező falvak lakói is, hiszen az élelmiszerboltokon keresztül a műszaki cikkeken át a ruházati üzletekig sok minden megtalálható. Vasárnaponként több százan látogatnak ki a városi piacra, ahol helyi és térségi termelőktől is vásárolhatnak a vevők. Népszerűek a nyáron megrendezett kulturális események, ezekre a környékről is nagyszámú közönség érkezik.

– Komádi megfelelően betölti a térség központi szerepét, hiszen folyamatosan fejlődik településünk. Élhető kisváros, amely kiszolgálja a helyiek és a szomszédos falvak alapvető vásárlási és szolgáltatási igényeit – nyilatkozta Tóth Ferenc polgármester.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában