a legzöldebb KFC

2021.04.28. 15:54

Újabb gyorsétterem épül Debrecenben

A fenntarthatóságra is figyelnek a Kishegyesi úti beruházásnál.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Autós éttermet épít Debrecenben, a Kishegyesi úti Tesco áruház szomszédságában a KFC – tájékoztatott a gyorsétteremlánc magyarországi üzleteit üzemeltető AmRest Kft. marketing vezetője. Juhász Nándor a Cívishír érdeklődésére közölte: az éttermet még idén szeretnék megnyitni, ugyanakkor az átadással kapcsolatban ennél konkrétabb időpontot egyelőre nem tudott mondani.

Az építkezés mindenesetre már elkezdődött, a járókelők pedig hetek óta találgatják, hogy vajon mi épülhet a parkolólóban. Juhász Nándortól megtudtuk: a területen egy 300 négyzetméteres éttermet alakítanak ki. A vendégtérben érintőképernyős, önkiszolgáló kioszkokat helyeznek el, és mobil appos előrendelési lehetőség is várja majd a vendégeket.

Juhász Nándor szerint Magyarország eddigi „legzöldebb” KFC-jét építik meg Debrecenben, csökkentve ezzel a környezetre nehezedő terhelést.

Példaként említette, hogy az ételek készítéskor keletkező hulladékhő energiáját felhasználják az épület fűtésére, és a szokásosnál több növényt telepítenek az étterembe és annak környékére is. A fenntarthatóság jegyében egyébként már valamennyi éttermükben papírtáskára cserélték a műanyag zacskókat, és hamarosan kivezetik a forgalomból az egyszer használatos műanyag szívószálat, evőeszközöket is.

A tervek szerint 50 dolgozót foglalkoztatnak majd a debreceni autós étteremben, ahova diákok, részmunkaidőt vállalók és megváltozott munkaképességűek jelentkezését is várják. A dolgozók toborzását a nyitást megelőző hónapokban kezdik el.

A világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncának, a KFC-nek (teljes nevén Kentucky Fried Chicken) Magyarországon jelenleg már több mint hetven étterme van.

Takács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában