Megnyíltak a teraszok

2021.04.24. 17:17

Összehozta Debrecent a közösségi szomjoltás

Meggyes csapolt, házi barna, pikkoló: Debrecen szabadságra ment szombat délután.

Fotó: Matey István

Kikerültek a székek, asztalok a belvárosi utcákra, teret adva a rég várt beszélgetéseknek. Zsúfolásig teltek a kávézók teraszai és a menő éttermek kerthelységei, de az egyasztalos kiskocsmában is összejöttek az (ivó)cimborák a több hónapos otthoni evés-ivás után.

Fotó: Matey István

A keménymag már reggel beült a régi törzshelyekre, a Bem tér közelében is megtelt a presszó terasza, ahol – az ünnep az ünnep elvén – a vendégek a koccintásokat egészen karácsonyig vezették vissza, amit a szilveszteri, majd az újévi proszit követett. Nem maradthatott ki az isten-isten pótlásából az elmaradt farsangi, március 15-i és húsvéti ünnepkör sem. Találékony ember a magyar: jövő héten így már csak a majálist kell majd ünnepelniük.

Fotó: Matey István

Sokan már az enyhítésről szóló kormányrendelet bejelentése után néhány perccel asztalt foglaltattak kedvenc éttermükbe, ezt a főtéren üzemelő étterem vezetője a Naplónak is megerősítette: régi és új vendégek kitartóan próbálkoztak sorra kerülni a rengeteg foglalt hívás után, hogy végre a szabad ég alatt, és ami a legfontosabb: maszk nélkül ülhessenek egy asztalhoz. Kinek a lazackülönlegesség, kinek a fél kevert: a debreceni eszem-iszom reggeltől délutánig életet lehelt az elmúlt időszakban méltánytalanul elhagyatott belvárosba. A Hal köz egyik presszójának társasága több asztal tolt össze, egyiküket a régi osztálytalálkozókra emlékeztette, hogy újra önfeledten szórakozhat, másikuk szerint ilyen érzés lehet az is, amikor valaki kiszabadul a börtönből.

Fotó: Matey István

A három nővér: Csorbáné Vad Zsuzsanna, Vad Lilla és Vad Réka is a vigalmi negyedet választotta a terasz-és tavasznyitó furminthoz és limonádéhoz. Régen sokat jártak oda, most pedig egy olyan asztalt választottak, ahol betartható a megfelelő biztonságot jelentő fizikai távolság. A Naplónak elmondták, hogy leginkább a koncerteket várják, a gyerekekkel pedig állatkertbe mennek majd először, ha a négymilliós oltottság után tovább lazul a gyeplő.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/megerkeztek-az-elso-fecskek-a-debreceni-teraszokra-is-5199718/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/orias-kivetiton-kovethetjuk-a-gladiatorok-merkozeset-5200237/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában