Közlekedésfejlesztés

2021.04.28. 13:38

Négyből két sáv megújul a Pesti utcán

Sok lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz az útszakasz rossz állapota miatt.

Fotó: Kiss Annamarie

Hetven millió forintot fordít Debrecen városa a költségvetéséből a Pesti utca aszfaltozásának első szakaszára.

Debrecen gondozásában mintegy 560 kilométer útszakasz van, amelyek karbantartása folyamatosan zajlik. A város önkormányzata idén a közlekedésfejlesztésre összesen több mint 600 millió forintot fordít, ennek köszönhetően huszonöt utcát újítanak fel részben vagy teljes egészében.

Fotó: Kiss Annamarie

A Pesti utca jelenleg a két szélső sávban újulhat meg, összesen 900 méter hosszúságban – tudtatta szerdán Papp Csaba önkormányzati képviselő. Mint mondta, a döntés azért esett az érintett szakaszokra, mert azok voltak a legrosszabb állapotban.

Fotó: Kiss Annamarie

– Ez az utca több mint húsz éve készült el, akkor Debrecen legújabb utcája volt. Mára azonban a felújítás időszerűvé vált. A Pesti utcán található épületek, lakások igencsak közel vannak a forgalmas úthoz. A burkolat állapotának romlásával egyre zajosabbá vált a környék, ezért sok bejelentés, panasz érkezett az itt lakók irányából. Ugyan az utcafronti lakások hangszigetelt ablakokat kaptak hajdan az útszakasz építésekor, a rossz minőségű utak miatt keletkező zajt már azok sem fogják fel – mondta a képviselő, hozzátéve, később, egy második ütemben tovább újulhat az útszakasz, és várhatóan a két belső sáv is új aszfaltburkolatot kap majd. A Pesti utca aszfaltozási munkálatai a tervek szerint egy hétig tartanak, ez idő alatt időszakos lezárások várhatóak.

Fotó: Kiss Annamarie

Papp Csaba arról is beszélt, hogy májusban megkezdődik a Kiskörút felújításnak harmadik szakasza, ami a teljes belvárosi terület közlekedését tehermentesítheti.

BBI

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/elindultak-a-nagy-feluletu-aszfaltozasok-debrecenben-5210296/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/jardaszakaszokat-ujitanak-debrecenben-5210884/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában