koronavírus

2021.04.17. 17:03

Maszkokat, fertőtlenítőket adtak át Józsán

Adománycsomagok eljuttatásában segített szombaton Kósa Lajos és Majer Tamás Józsán.

Fotó: Molnár Péter

Magánszemély ajánlott fel adományokat Józsán, a kiosztásában Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Majer Tamás, a városrész önkormányzati képviselője is segédkezett szombaton. Kósa Lajos a helyszínen úgy nyilatkozott, ékes példája ez az felajánlás annak, milyen összefogásra, támogatásra képesek a debreceniek.

Fotó: Molnár Péter

Háromszáz csomag

Az felajánlás összértéke közel másfél millió forint, és olyan eszközökből áll, amelyek megkönnyítik a vírus elleni védekezést: hordozható kézfertőtlenítő gél, fertőtlenítő szappan és szájmaszkok is kerültek a tasakokba. A nagylelkű adományt dr. Balogh László gyógyszerész, józsai lakos ajánlotta fel, és a Bushido Karate Sportegyesületet kérte meg, segítsenek a szétosztásban.

– Szívesen vesszük ki a részünket a karitatív munkákból, mint például a környezetvédelemhez kapcsolódó teendőkből, a szemétszedésből is. Természetesen a helyi közösség, a gyermekes családok, és az idősek támogatását és a koronavírus elleni védekezést is kiemelten fontosnak tartjuk, ezért nagy örömmel fogadtuk a megkeresést – mondta Őri Krisztián, a karate egyesület elnöke. Hozzátette, gondosan felmérték, hogy Alsójózsa mely utcáiban laknak olyan családok, ahol ezek a csomagok a legnagyobb segítséget jelentik.

Marsi Viktor, Erik és Máté Kósa Lajos országgyűlési képviselő társaságában | Fotó: Molnár Péter

– Személyesen adjuk át az adományokat, de csak a kapun keresztül, érintkezés nélkül – szögezte le. Az fertőtlenítők, maszkok eljuttatásában a helyi önkormányzati képviselő, Majer Tamás is segédkezik, aki a helyszínen köszönetet mondott dr. Balogh Lászlónak. – A mostani időszakban kiváltképp fontos, hogy segítő kezet nyújtsunk egymásnak. Örülök, hogy a városrész lakói közt erős az összefogás és nincs hiány a segítőkész emberekből sem – vélekedett.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában