fejlesztések

2021.04.04. 08:23

Kerékpárutat és falubuszt hozott a húsvéti nyuszi Újirázra

Másfél évnyi munka gyümölcse érett be, de a fejlesztések sora folytatódik.

Fotó: B. Kiss Andrea

Kerékpárutat és falubuszt adott át a településnek dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Furák Károly polgármester április 1-én délután. A járványhelyzetre tekintettel közönség és ünnepség nélkül, ám ünnepélyes hangulatban vágták át a szalagot a kerékpárútnál, miután Vitányi István átadta a falubusz kulcsát Újiráz vezetőjének.

Otthonosabb lett a falu

Egymást érik a falu életszínvonalát javító, a települést szépítő eredmények Újirázon. Furák Károly azt mondja, polgármestersége elmúlt másfél évében igyekezett a lehető legtöbbet tenni a faluért, és ebben szerencsére segítőkre is talált. Az óvodával kezdte, aminek a tetőszerkezetét újították fel, majd az udvarán modern játszóteret alakítottak ki az óvodásoknak. Aztán folytatódott a sor, és az idei húsvétra sok ajándékot kapott a település, hiszen pár hete egy kerékpártárolóval lett gazdagabb a bentlakásos idősek otthona. Ezt Bartyikné Kaszás Ildikó képviselő asszony ajánlotta fel az intézménynek, és az önkormányzat dolgozói újították fel.

Furák Károly a Rákóczi utcai hársfasor mellett | Fotó: B. Kiss Andrea

Nemrég az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának köszönhetően harminc hársfát tudtak elültetni a Rákóczi utcán, amivel egy korábban megkezdett fasort fejeztek be. Önerőből kétszázezer forintot költött az önkormányzat a posta előtti parkoló kialakítására, ami már nagyon szükségszerű volt, hiszen sáros időben nehéz volt megközelíteni az épületet. Az Újiráz Szülőfalunkért Alapítvány jóvoltából négy kerékpárral is gyarapodott a falu. A bicikliket az ebédkihordók és a házi gondozók használják. És bizony nagy öröm volt a Magyar Falu Programban nyert falubusz beszerzésére. Ugyancsak pályázati pénzből újították fel a 2,5 kilométer hosszú kerékpár- és gyalogutat.

A fiatal polgármesternek további tervei is vannak. Tájékoztatásul elmondta, hogy a legközelebbi beruházás a ravatalozó felújítása lesz, ahol urnafalat alakítanak ki, és az épület külső vakolata kap majd egy színezést.

B. Kiss Andrea

Borítókép: Furák Károly polgármester és dr. Vitányi István országgyűlési képviselő felavatták a megújult kerékpárutat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában