válaszolt a hivatal

2021.04.08. 13:01

Fordulat a Leiningen utcán, már nem mindenhol tilos a megállás

A hivatal – lakossági jelzésekre – felülvizsgálta a korábban elrendelt megállási tilalmat.

Fotó: Kiss Annamarie

Olvasónk hívta fel a Napló figyelmét arra, hogy – mint írja – március 13-án a Leiningen utca végig lett táblázva Megállni, illetve Várakozni tilos! táblákkal. Pásztor Kálmán szerint az itt lakókat ebben a kertes házas övezetben ez jóformán ellehetetleníti. Levelében arról számol be, hogy az utca elején üzletek vannak, és ott is tábla tiltja a megállást. Olvasónk nehezményezi, hogy állítása szerint semmilyen tájékoztatást nem kaptak erről az ott lakók, s talán jogszabály is tiltja az ilyen táblázást – véli.

Fotó: Kiss Annamarie

A Napló érdeklődésére a polgármesteri hivatal megvilágította, illetve pontosította az olvasónk által kifogásolt intézkedés hátterét, s újabb fejleményről is beszámolt. Levelük szerint számos lakossági megkeresést kaptak, hogy a Leiningen utca gazdasági zónába eső oldalában folyó építkezések miatt egyre több esetben várakoztak, parkoltak tehergépjárművek a padkán, akadályozva ezzel a lakók és üzlettulajdonosok ki-be hajtását. Így a hivatal – a lakosság kérésére – március 5-én elrendelte az utca mindkét oldalán a megállási tilalom bevezetését, és „Megállni tilos!” jelzőtáblákat helyeztek ki.

A történet azonban ezzel nem ért véget. A hivatal leveléből kiderül: telefonos jelzéseket kaptak a Leiningen utcán található üzletek vezetőitől és a lakosoktól arról, hogy a megváltozott forgalmi rend miatt az ingatlanok előtti megállás ellehetetlenült. Ezért a korábbi döntést felülvizsgálták, és a gazdasági zónába eső ingatlanok környezetének kivételével a megállási tilalom feloldásáról március 22-én intézkedtek.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában