fotókkal

2021.03.31. 13:28

Pósán László: nem a fotelben ülve kell bizonygatni, hogy szívügyünk a környezetvédelem

Szemétszedő akciót tartott Debrecenben a Fidesz.

Fotó: Kiss Annamarie

Ócska tévé, halálra nyűtt vécétartály, turistagázpalack, franciaágyfejvég és persze sok-sok gusztustalan vagy épp veszélyes apróság – hosszasan lehetne sorolni, mi minden gyűlt össze a debreceni Fidesz szerda délelőtti szemétszedő akcióján, melyet Pósán László országgyűlési képviselő és dr. Nagy Sándor, a városrész önkormányzati képviselője szervezett a Fényes udvar és a vasúti pálya közötti erdősávban.

 

– Ez a kezdeményezés arra szeretne rávilágítani, hogy környezetünk rendbetételét nem csak másoktól kell várnunk. Igaz, hogy erre áldoz forrásokat a kormány és az önkormányzat is, de az egyéni felelősség kulcsfontosságú az élhető lakókörnyezet kialakításában. Hiszen mi magunk szintén sokat tehetünk ez utóbbiért, részben azzal, hogy nem dobjuk el a szemetet, vagy figyelmeztetjük azt, aki ilyet tesz, illetve azzal, hogy a már eldobott hulladékot összeszedjük – hívta fel a figyelmet a helyszínen Pósán László. – Azzal, hogy kimondjuk: klímaválság van, még semmit nem tettünk. Nem a fotelben ülve kell bizonygatni, hogy a szívügyünk a környezetvédelem, hanem valóban tenni kell érte. Mi cselekszünk, a múltban is ezt tettük, ezután is ezt fogjuk – fogalmazott a honatya.

Nagy Sándor egyebek mellett hozzátette: végtelenül elszomorító azzal a felelőtlenséggel szembesülni, mellyel a szemetelők a mostani járványveszély idején mások egészségét is veszélyeztetik a ténykedésükkel.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában