Közlekedők, figyelem!

2021.03.24. 17:55

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a Nyíl utcai csomópontnál és a Bem térnél

A korlátozásokat csütörtökön vezetik be, az önkormányzat közleményben tájékoztatott arról, pontosan mi változik.

20210301 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Bem téri munka.

Fotó: Napló-archív

A Nyíl utcai–Hadházi úti, valamint a kapcsolódó Bem téri csomópont átépítése miatti vízvezetékkiváltási munka újabb szakaszba lépett. A kivitelezési munka második ütemében március 25-től forgalomkorlátozást vezetnek be, tudatta közleményben a debreceni önkormányzat.

A Bem téri csomópontban a Füredi út irányából a Péterfia utca irányába kanyarodók részére a jobbra kanyarodó sávot ideiglenesen lezárják, és a jobbra kanyarodási lehetőséget az egyenesen haladó sávból alakítják ki, az egyenesen haladási irányt is megtartva. A közleményben hangsúlyozzák, hogy

a speciális munkavégzés miatt a kereszteződésben munkagödör lesz, így itt fokozott figyelemmel kell közlekedniük az autósoknak és gyalogosoknak.

A Simonyi út irányából haladva a Bem tér felé, a Füredi út irányába az egyenes-jobbra kanyarodó sáv ideiglenesen ugyancsak megszűnik, helyette a Péterfia utca irányába egyenesen haladó sávból lehet jobbra fordulni a Füredi út irányába. Továbbhaladva a Bem tér–Péterfia utca irányába besoroló sáv egy részét ideiglenesen szintén lezárják.

A Nyíl utca és a Hadházi út csomópontjában az Árpád tér felől a Nyíl utca–Hadházi út irányába tartó egyenes-jobbra kanyarodó sávot is lezárják, valamint a Nyíl utca 16-18-20. szám előtti parkolókat is ideiglenesen megszüntetik a munkálatok ideje alatt. A Hadházi út irányába a Nyíl utca Bem tér felé egyenesen haladó sávjából lehet majd jobbra kanyarodni.

A teljes lezárás továbbra is megmarad a Méliusz Juhász Péter Könyvtár melletti szakaszon, melyet a kivitelező felvonulási és kivitelezési területnek tart fenn.

A Bem téri szervizutat a Péterfia utca irányába félpályásan korlátozzák a Nyíl utca irányából, így ezen a szakaszon a parkolást a kivitelezés idejére megszüntetik. A Nyíl utcáról a szervizútra nem lehet majd behajtani, a szervizút a Kétmalom utca felől közelíthető meg.

A gyalogosforgalom a Füredi út irányából a Nyíl utca felé a meglévő gyalogátkelőhelyen továbbra is lehetséges, azonban a kialakítandó munkagödör miatt a Füredi úti részen szűkítve lesz.

Továbbhaladva a Nyíl utca felőli részen, a gyalogátkelővel szembeni zöldterület teljes egészében munkaterületté válik, így a Bem tér szervizút irányába a munkaterület mellett ideiglenes gyalogjárdát alakítanak ki, biztosítva ezáltal a gyalogosforgalmat a Nyíl utca–Hadházi út irányba.

Az önkormányzat kéri az erre közlekedő autósokat, hogy a balesetek elkerülése érdekében ne megszokásból vezessenek, hanem a kihelyezett KRESZ-táblákat figyelembe véve közlekedjenek.

Nézze meg, a debreceni úthálózat mely pontjain dolgoznak mostanában és a közeljövőben! A debreceni önkormányzat legfrissebb útinformját ide kattintva érheti el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában