Online versenyeznek

2021.03.28. 16:35

Házi dobogón vették át elismeréseiket a mazsorettek

Jobb híján egyelőre a próbaterem a Feeling Tánc és Mazsorett Együttes táncosainak színpada.

20200801 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló A Lépésről lépésre sorozat hétvégi programjai: Hat húron pendülünk - a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumés Zeneiskola növendékének Kocsi Imrének műsora, Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület.

Fotó: Napló-archív

Érmekkel és különdíjakkal ismerték el a Feeling Tánc és Mazsorett Együttes táncosait: az elmúlt időszakban több országos online megmérettetésen vettek részt a fiatalok.

– Az egyesület egyik szövetségének leigazolt versenyzőiként mint versenysportolók tudnak tovább edzeni a táncosaink január óta. Most már folyamatosak az edzéseink, és rendületlenül veszünk részt az online térbe szorult versenyeken – erről számolt be Takács-Pántya Barbara a Naplónak. Az együttes művészeti vezetője azt mondta, ez az időszak a túlélésről szól.

Takács-Pántya Barbara művészeti vezető | Fotó: Molnár Péter

– Minden erőnkkel igyekszünk egyben tartani a táncosközösséget. Jobb híján most a próbaterem lett a színpadunk, ott készülnek azok a felvételek, amelyekkel az online versenyekre nevezhetünk. Úgy gondolom, hogy ennek az apró lehetőségnek is örülnünk kell, de be kell látni azt is, hogy ez nem kárpótol az elveszett személyes találkozókért, a valódi versenyhelyzetekért. Ott lenni egy megmérettetés helyszínén önmagában erős impulzus, ott az előadást tömegek tapsolják meg, a fellépőkre mosolyog a szakmai zsűri. Közösségépítő erejű a verseny és életre szóló élmény. Ezt semmi nem pótolja. Most felvételek készülnek a táncosokról; mindenki a legjobb formáját szeretné viszont látni a képernyőn, ezért többször nekifutunk egy-egy rögzítésnek. Az élő versenyhelyzetben sosincs még egy esély – mondta Barbara.

A művészeti vezető azt mondta: a rendkívüli időszak is bizonyította, hogy a versenyek nagyon fontosak az együttes számára. – A megmérettetések alkalmával kaphatnak a táncosok szakmai elismerést a kemény, kitartó munkájukért. Most nincs lehetőség arra, hogy tömegek előtt vegyenek át díjat a versenyzőink, de helyben, szűk körben szerveztünk magunknak házi eredményhirdetést. A próbateremben készítettünk egy dobogót, és kiosztottuk a kipostázott okleveleket a táncosok között. Könnyes volt a szemem, és összeszorult a szívem, mert egyfelől jó volt látni, hogy mennyire örülnek a gyerekek az elismerésnek, másrészt szomorú tapasztani, hogy mekkora élményből maradnak ki most – mondta.

A 19 éve alakult Feeling Tánc és Mazsorett Együttes táncosai jelenleg is a járvány­ügyi szabályok és óvintézkedések betartása mellett készülnek az online versenyekre. Az elmúlt egy évben csak nyáron volt lehetőségük fellépésre, és mindössze két helyszínen, Siófokon, majd Törökbálinton versenyezhettek személyes jelenléttel.

BBI

Borítókép: A táncosok tavaly nyáron a debreceni Lépésről lépésre programban több helyszínen előadhatták koreográfiáikat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában