fotókkal

2021.03.24. 09:11

Felújítják a Kis Orbán-házat Debrecenben

Az inkubációs központ később épülne, a mélygarázs már idén.

20210320 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Kis-Orbán-féle kereskedőház.

Fotó: Molnár Péter

Megvalósul a Sas utcai park helyére tervezett inkubációs központ és mélygarázs, valamint – azokhoz illesztve – be van-e ütemezve a Régi Városháza Kossuth–Sas utcai épületegyüttesének, a Kis Orbán-háznak az állagmegóvása vagy a renoválása? – kérdezte a Napló a városházától a patinás ingatlan leromlott állaga miatt.

Válaszában az önkormányzat rámutatott: a Régi Városháza Kossuth–Sas utcai – a Kis Orbán-házat is magában foglaló – épületegyüttesének energetikai korszerűsítési projektjét megvalósítják. Jelenleg a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás előkészítése van folyamatban. Az eredményes közbeszerzési eljárás lezárását követően kezdődhet meg a kivitelezés.

A Sas utcára tervezett mélygarázs megvalósítására vonatkozóan a közbeszerzési eljárás megindítása 2021. első félévében várható, s remélhetően még idén erre vonatkozóan is megkezdődhet a kivitelezési munka. A hivatal válaszleveléből megtudtuk mindezek mellett azt is, hogy a Debreceni Inkubációs Központ pályázatát visszavonták, a beruházás megvalósítását Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2021–2027-es programozási időszakra tervezi.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában