Fotókkal

2021.03.30. 13:23

Elindult a tavaszi nagytakarítás Debrecenben

A tél elmúltával elindult Debrecen közterületein is a nagytakarítás.

Fotó: Matey István

A Liget téren kedd délelőtt már többek között a játszótéri elemek és a köztéri bútorok tisztításával, fertőtlenítésével, valamint különböző kertrendezési munkálatokkal kezdődött meg a nagytakarítás.

Tasó László országgyűlési képviselő beszél a nagytakarításról szóló sajtótájékoztatón | Fotó: Matey István

Tasó László országgyűlési képviselő a helyszínen arról beszélt, nagyon fontos programot indított el Debrecen, megmutatja a város, hogy kell egy nagy közösségnek vigyáznia a természeti környezetre. – A kertvárosi miliő egyre inkább felértékelődik, meggyőződésem, hogy egyre többen választják otthonuknak az ilyen lakóövezeteket – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Kitért arra is, Magyarország kormánya a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében számos kiírással segíti a szemléletformálást. – A Tisztítsuk meg az országot! program keretében 7 milliárd forint áll rendelkezésre, több program már elindult, valamennyi választókerületi településen látom a törekvéseket – mondta Tasó László, aki szerint a tavaszi és ősz nagytakarítás nem elég, állandóan figyelni kell arra, hogy a környezetünk tiszta maradjon.

Balázs Ákos alpolgármester | Fotó: Matey István

Balázs Ákos alpolgármester emlékeztetett, hogy az elmúlt évben Debrecen város közgyűlése egy új városüzemeltetési koncepciót fogadott el, melynek fontos része lett az egész várost érintő tavaszi nagytakarítás. – Mintegy 3 és fél millió négyzetméteres területen folynak majd munkálatok, több mint 800 ezer négyzetméteren pormentesítjük az útjainkat és a járdáinkat. Több mint 80 játszótér van Debrecenben, ezeknek a fertőtlenítése is megtörténik a következő hetekben.

„A tél maradványait is szeretnénk eltüntetni, egy átfogó takarítási munkálat fog megtörténni minden városrészt érintően”

– tudatta az alpolgármester. Hozzátette, az elmúlt hetekben azt tapasztalták, hogy egyre többen használják az AKSD hulladékudvarát, egyre több magánszemély indul el szemetet gyűjteni a városban.

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő | Fotó: Matey István

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő kiemelte, azért is örvendetes, hogy a Liget téren indul a nagytakarítás, mert az elmúlt években sok fejlesztés indult itt, s egyre többen látogatják ezt a teret. Mivel az önkormányzatnak és sok embernek a munkája van abban, hogy ilyen állapotban legyen a Liget tér, Szilágyi Edina megkérte az idelátogatókat, vigyázzanak a térre, szedjék össze maguk után a szemetet, úgy hagyják itt használat után, mintha otthon lennének.

KD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában