Népszerűsítik a szakképzést

2021.03.31. 19:03

Együttműködési megállapodást kötött az iskola és egy munkahely Hajdúsámsonban

A hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és AMI a 2020/21-es tanévtől kezdődően folytat szakképzést gépészet ágazatban, ezért a vámospércsi székhelyű Vámosgép Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft.-vel együttműködési megállapodást kötött március végén.

Balról jobbra: Bujdosó Tibor iskola igazgató, Fábián Attila ügyvezető igazgató | Fotó: Rákóczi-archív

– Az intézmény a megállapodás értelmében az iskola kizárólagos partnerének tekinti a duális képzőhelyként is funkcionáló gazdálkodó szervezetet a gépészet szakához tartozó épület- és szerkezetlakatos, gépi és CNC forgácsoló, valamint a hegesztő szakmák teljes szakirányú biztosítása céljából. Az együttműködést a vállalat részéről Fábián Attila ügyvezető igazgató, az iskola részéről Bujdosó Tibor igazgató írta alá – tudtuk meg Boros Zsolt oktatási vezetőtől.

Balról jobbra: Bujdosó Tibor iskola igazgató, Fábián Attila ügyvezető igazgató | Fotó: Rákóczi-archív

A cég idén januárban indította el tanműhelyes keretek közötti oktatását, miután Hajdú-Bihar megyében elsőként vették nyilvántartásba, mint duális képzőhelyet. Törvényi kötelezettségeinek eleget téve a tanulókkal szakképzési munkaszerződést köt, amely alapján havonta a minimálbér 60-100 százalék közötti összegű munkabért fizet, emellett étkezési hozzájárulást, munkaruhát, egyéni védőfelszerelést, tisztálkodási eszközt és lehetőséget biztosít, továbbá gondoskodik a rendszeres orvosi vizsgálatról is.

A két fél abban is megállapodott, hogy szakma- és pályaorientációs céllal a pályaválasztás előtt álló 8. évfolyamos és a gépészet ágazati alapoktatásban részt vevő 9. évfolyamos tanulók számára évente legalább egy-egy alkalommal üzemlátogatást szerveznek a cég székhelyére, ezzel is népszerűsítve a szakképzést.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában