Fotók és videó

2021.03.05. 10:29

Dinoszauruszt láttak Debrecen utcáin

A tavasz napsugarai még a több millió éve kihalt hüllőt is előcsalogatták.

20210303 Debrecen Molnár Mátyás Miklós egyetemista kék dinójelmezben csal mosolyt időről-időre a debreceniek arcára a város főterén. Fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Matey István

Tirannoszaurusz-rex szaladgált Debrecen belvárosában a közelmúltban. Egyesek meglepődtek vagy elmosolyodtak a különös látványon, a legtöbben pedig fotózkodni szerettek volna a kék dínóval.

„Egyetemistaként a karantén miatt nem sok dolgom akad mostanában, és úgy gondoltam, viszek egy kis színt az emberek beszürkült hétköznapjaiba”

– nyilatkozta a Naplónak a jelmez mögött megbújt Molnár Mátyás Miklós, huszonnégy éves debreceni diák. A fiatalembertől megtudhattuk, örültek a járókelők a szokatlan jelenségnek és sokan nem csak fényképet szerettek volna vele készíteni, de ölelést is kértek tőle.

A Molnár Mátyás Miklóséhoz hasonló jelmezt már egy kattintással bárki megvásárolhatja az interneten, az utóbbi években ugyanis különösen elterjedté és népszerűvé váltak a közösségi média felületein a hétköznapi szituációkba helyezett tirannoszauruszokat ábrázoló fotók. A dínó rövid karjaihoz aránytalanul nagy fej tartozik, talán ezért is olyan megmosolyogtatóak a zebrán áthaladó, padon üldögélő, vagy éppen a tömött villamoson egyensúlyozó őskövületek. Az egyetemistának köszönhetően Debrecent is elérte a trend, és az interneten közzétett fotóit is rengetegen kedvelték. A fiatalember hozzátette, akadtak olyanok is, akik bizonytalanul méregették a dínójelmezt, de őt ez nem zavarta.

„Szeretnék még hasonló sétákat tenni a városban a közeljövőben, mert a pozitív visszajelzésekből úgy ítélem meg, mindenkinek tetszett az ötletem”

– mondta Molnár Mátyás Miklós. Akinek most nem volt szerencséje találkozni a főtéren lézengő dinoszaurusszal, az legyen résen, hiszen sosem lehet tudni, hol bukkan fel legközelebb, hogy bearanyozza egy kicsit a napunkat.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában