közös munka

2021.03.26. 15:17

A család Debrecenhez köti a tiszacsegei alpolgármestert

Nem tiszacsegei, mégis bizalmat szavaztak a lakosok Gál Istvánnak tavaly októberben.

Fotó: Gál István-archív

Debreceni vállalkozóként lett Tiszacsege alpolgármestere Gál István, akit közel húszéves kapcsolatok kötnek a Tisza-parti településhez. – Tiszacsegén van egy kis nyaralónk és egy házunk a központban, ezáltal több helyi ismerősöm van, húsz éve vannak itt barátaim. Amikor a képviselő-testület többsége lemondott mandátumáról és időközi önkormányzati választást írtak ki 2020 októberében, akkor több barátom buzdított arra, hogy induljak polgármester-jelöltként – idézte fel a Naplónak Gál István. Bár először nem gondolta, hogy politikai pályára lép, végül elindult a választáson mint polgármester-jelölt. – Helyben meglepődtek ezen, az emberek zöme nem ismert, ez azonban azóta már változott. De már ekkor idegenektől is nagyon sok támogatást kaptam – mondta. Kezdetben öten indultak a polgármesteri székért, azonban egy közeli barátja, aki több ciklus óta polgármester egy Debrecenhez közeli településen, azt tanácsolta Gál Istvánnak, ha lesz egy olyan induló, aki helyi, közismert és elfogadott az emberek körében, akkor lépjen vissza az ő javára, és támogassa őt mint képviselő-jelölt. – Lett egy ilyen jelölt, egy helyi tanár, ő Szeli Zoltán, Tiszacsege mostani polgármestere. Képviselő-jelöltként támogattam őt, ketten vívtuk meg ezt a harcot. Mivel én visszaléptem a javára a polgármesterségtől, felkért engem alpolgármesternek, így dolgozunk most együtt konstruktívan a település javára – tudatta a csegei alpolgármester.

Fotó: Gál István-archív

Vigye hírét Csegének

Mint mondta, a településhez főként baráti kapcsolatai kötik, édesapjával is sokat jártak ide, valamint közel húsz éve vadászik Tiszacsegén. Mivel felesége újszentmar­gitai, őt sok gyerekkori barátság fűzi Csegéhez. – Vásároltunk itt ingatlanokat, többek között ez is motivált arra, hogy tegyek valamit azért, ne értéktelenedjen el a kisváros. Szeretném, hogy fejlődjön, előrelépjen a település – vallja. Gál István feleségével egy éttermet üzemeltet Debrecenben, ő főként a gazdasági részét viszi, azonban most ideje nagy részét az alpolgármesteri feladatok töltik ki. Napközben Tiszacsegén dolgozik a városért, a családi élet azonban Debrecenhez köti, így munka után a cívisvárosba tér haza feleségéhez és 16 éves lányához. Mint mondta, az alpolgármesteri megbízatással az is a célja, hogy a debreceniek Tiszacsege hallatán a Halászcsárda mellett asszociáljanak a fejlesztés előtt álló fürdőre vagy különféle szabadidős programokra.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában