Rendezték a vitás kérdéseket

2021.02.23. 17:15

Zavartalanul folytatódik a traumatológiai betegellátás és a szakmai munka Debrecenben

Kérdésessé vált a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás működése, miután a debreceni orvosok nem akarták aláírni új szerződésüket, ami szerint a közalkalmazotti létből az egészségügyi szolgálati jogviszonyba léphetnek át. A traumatológusok több szempontból nem értettek egyet az új feltételekkel, ezért azonnal egyeztetést követeltek.

„A vitás kérdéseket rendeztük kedden, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DE KK) vezetése és a DE KK Kenézy Gyula Campus Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály szakorvosainak közös egyeztetésén”

– közölte a Hajdú-bihari Napló megkeresésére a Debreceni Egyetem Klinikai Központ vezetése.

Mint írták, minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka március 1-től is zavartalanul folytatódjon – a Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály szakorvosainak részvételével. Hozzátették: a dolgozóknak február 28-án éjfélig kell nyilatkozniuk arról, hogy elfogadják-e az új szerződésüket.

A közleményben kitértek arra is, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló jogszabályt tavaly novemberben hirdette ki a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatait figyelembe véve. A jogviszony kiszámíthatóbb és megbecsültebb életpályát teremt az egészségügyi dolgozóknak, ezzel párhuzamosan pedig zajlik minden idők legnagyobb orvosi béremelése és folytatódik az ápolói béremelés is.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában