videó

2021.02.18. 16:22

Széles Diána: a város növelné a tűzkárosultak szociális támogatását

A Debreceni Karitatív Testület is részt vesz a Károlyi Mihály utcai tűz károsultjainak segítésében. Az alpolgármester egy friss közleményében arról is beszámolt, a városi közgyűlés elé viszik a szociális támogatásokról szóló javaslatot.

Fotó: Széles Diána / Facebook

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a Károlyi Mihály utcába, ahol egy 89 éves néni lakásában keletkezett tűz csütörtök reggel. A debreceni hivatásos tűzoltók egy dugólétrán át közelítették meg a lakásban rekedt asszonyt, akire mentőkámzsát adtak, mert a füst nagy mennyiségben hömpölygött ki a lakásból. Több mint harminc embert kísértek ki, több gyereket pedig ölben vittek le, mentőkámzsával az épületből.

Széles Diána alpolgármester videós beszámolója szerint a Debreceni Karitatív Testület is azonnal a helyszínre sietett, ahol igyekeztek minél hamarabb segítséget nyújtani a károsultaknak.

„A város és a Debreceni Karitatív Testület önkénteseivel melegedőbuszt biztosítottunk, meleg étellel és teával kínáltuk az épületet elhagyni kényszerülő lakókat, s arról érdeklődtünk, mire van szükségük ebben a nehéz helyzetben” – olvasható a videó melletti közleményben. Széles Diána soraiból az is kiderül, hogy a tűzeset éppen azon a napon történt, amikor debreceni közgyűléshez került az az előterjesztés, amely szerint a rendkívüli élethelyzetekben – ezek közé tartozik a lakhatást biztosító épületet elpusztító tűzkár is – az önkormányzat által egyedi elbírálás, a rászorultság mértéke alapján adható, egyszeri, maximum 300 ezer forintost támogatás összegét emelné fel 500 ezer forintra.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tuz-a-karolyi-mihaly-utcan-sok-lakot-olben-hoztak-ki-az-epuletbol-5013523/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában