környezetvédelem

2021.02.04. 21:00

Óvodásokat tanít a madáretető és madarai

A téglási Bárczay Anna óvoda a „Zöld Óvoda” cím viselőjeként különös hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, az állatok és a természet szeretetére és védelmére.

Mindez beépül a mindennapok tevékenységébe. A csoportok évről évre november elején megkezdik madáretetést, és egész télen folyamatosan gondoskodnak a kihelyezett etetők ellátásáról, egészen a tartós fagyok megszűnéséig. Ezáltal a gyerekekben tudatosul, hogy a madarak számára az ősz és a tél a költést követő nyugalmi időszak. Számos madár itthon marad, és hozzánk érkezik telelni.

Ilyenkor legfontosabb feladatuk az állandó etetésük a tartós hideg, és a hótakaró miatt. A madáretetőkön kívül mesterséges madárodúk is vannak az óvoda udvarán. Ezek a madarak számára nemcsak költési időszakban fontosak, hanem télen is, hiszen sok faj éjszakai szállásra használja. A gyerekek ősz óta figyelik, hogy melyik madáretető a legnépszerűbb kis szárnyas vendégek számára. A madarak látványa, közeli megfigyelhetősége rendkívüli élményt jelent az óvodásoknak és az óvodapedagógusoknak egyaránt, ami egyben a természet megóvására inspirál.

BKÉ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában