különleges foglalkozás

2021.02.24. 08:10

Megismerés, érzékenyítés kéz a kézben jártak

Sötét szobában csak tapintással érzékelni, szájjal festeni – ezeket próbálhatták ki az iskolában. Mégpedig a magyar parasport napjához kapcsolódóan először az esztári iskolában.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A rendezvény célja az együttérzés, az érzékenyítés és a megismerés volt. A felső tagozatosok előkészületként közösen nézték meg az Életrevalók című filmet. Február 22-én az iskola tornatermében több, a mozgáskorlátozottak életét bemutató feladatot próbálhattak ki a diákok, a pedagógusok, a polgármesteri hivatal dolgozói. A foglalkozásokat Vajas Vera testnevelő tanár vezette, az egészségügyi előírásokat szigorúan betartva. A felső tagozatosok a kerekesszékkel való közlekedést, azzal való akadálypályán haladást, csörgőlabda-játékot próbáltak ki. A szájjal festés sem bizonyult könnyűnek, ám a felnőttek készítettek igen szép alkotásokat. A sötét szobában kipróbálhatták, hogyan lehet egy pohár vizet kitölteni, pénzérme fajtáját kitapintani.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában