Járványbiztos pecalógatás

2021.02.28. 12:51

A horgászokra is vonatkoznak a járványügyi előírások

A koronavírus-veszély miatt előírt védőtávolságot a vízparton is meg kell tartani.

– Megkaptuk az állami horgászjegyeket, amelyeknek ára az előző évekhez képest nem változott, és el is juttattuk azokat egyesületeinknek – nyilatkozta a Naplónak Cserepes Norbert Ernő, a Hajdú-Bihar Megyei Horgászegyletek Szövetségének ügyvezető elnöke. Elmondta, a megyében több mint huszonkétezer horgász van, akik az állami jegyeket online vagy az ötvennyolc megyei horgászegyesület valamelyikénél tudják beszerezni. Hozzátette továbbá, a területi jegyek minimálisan drágultak, a részletekről a szövetség honlapján olvashatnak az érdeklődők.

Cserepes Norbert Ernő | | Fotó: Napló-archív

Ezek a feltételek

A tapasztalat nélküli jelentkezőknek regisztrálniuk kell a horgászkártya megigényléséhez. – Az adatkitöltéshez személyes iratok, illetve egy egyszeri, kétezer-kétszáz forintos igénylési díj megfizetése szükséges. Online ügyintézés mellett bankkártyával tudják átutalni az összeget az újoncok – részletezte Cserepes Norbert Ernő. Hozzátette, amennyiben inkább a személyes regisztrációt preferálja az érdeklődő, fáradjon be bármelyik horgászegyesülethez. Ez utóbbi esetben viszont kizárólag csekkes fizetésre van lehetőség. Kiemelte, a vizsgáztatás február 15-étől kezdődött, alkalmanként hét jelentkező és három vizsgabiztos lehet jelen a teremben, a szájmaszk viselése és kézfertőtlenítés is kötelező.

Megtudhattuk azt is, az enyhe tél miatt jelenleg is igencsak sokan látogatják a Hajdú-Bihar megyei horgászvizeket.

– Napsütéses, szélmentes időben különösen nagy volt a forgalom januárban is, és halőreink még a hidegebb, borúsabb napokon is találkoznak horgászokkal. Vizeink látogatottsága tehát jelenleg is folyamatos – fogalmazott Cserepes Norbert Ernő. A koronavírus-járvány miatt az Országos Horgász Szövetségtől tájékoztatót kaptak, amely részletesen előírja, milyen szabályokat kell betartaniuk a vízparton tartózkodó horgászoknak. A fertőzésveszély csökkentése érdekében a kijáró horgászoknak tartaniuk kell az előírt távolságot a parton. A szigorítások a kormányrendeletnek megfelelően előreláthatólag március elsejéig érvényben maradnak.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában