hírmorzsák

2021.01.28. 07:56

Természetvédelem, országos elismerések Kismarján

Nagy Zsófia (balról), Farkas Fruzsina, Gaál Blanka Kincső, Vajna Sára, Balogh Erik Richard, hátul: Ferenczi Tünde

Fotó: Bocskai István Tagiskola-archív

Gyűjtőpont a használt olajnak

Recski Katalin használt olajos flakont hozott Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A polgármesteri hivatal udvarán elhelyezett zárt gyűjtőedényben gyűjtik össze a használt sütőolajat, sütőzsírt a faluban. A község lakói zárt üvegben, flakonban hozhatják ide a használt zsiradékot, olajat, hogy az ne a csatornahálózatba, szemétbe, vagy a természetbe kerüljön. A kihelyezett 240 literes kukába kell helyezni a zárt edényeket, flakonokat – tudtuk meg a művelődési ház közösségi oldaláról.

 

Hagyományőrzés rajzzal

Nagyszüleink hagyatéka címmel országos irodalmi- és rajzpályázatot hirdetett Kecskemét önkormányzata és a város médiacentruma, amelyen indultak és jól szerepeltek a kismarjai iskola diákjai is. A pályázat célja az volt, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyekből kiderül, hogyan él tovább az idősebb generáció szellemi vagy tárgyi hagyatéka, milyen emlékképeket őriznek róluk, mi mindent lehet tanulni tőlük, és hogyan érvényesül életükben a nagyszülők, dédszülők életfelfogása, értékrendje.

A zsűri döntése alapján a kismarjai Bocskai István Tagiskola két diákja, Gaál Blanka Kincső nyolcadik osztályos tanuló első, Balogh Erik Richard hetedikes diák pedig második helyet szerezte meg a felső tagozatos kategóriában. Az iskola három másik pályázó tanulója elismerő oklevelét kapott. A nyereményt a járványügyi előírások alapján postai úton vehették át – tájékoztatott Ferenczi Tünde felkészítő tanár.

Nagy Zsófia (balról), Farkas Fruzsina, Gaál Blanka Kincső, Vajna Sára, Balogh Erik Richard, hátul: Ferenczi Tünde
Fotó: Bocskai István Tagiskola-archív

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában