szavazásértékelés

2021.01.25. 11:36

Nem elégedettek a közlekedők: Debrecen olyan, mint egy dodzsempálya

A hajdú-bihariaknak nem igazán tetszik a Debrecenben tapasztalható közlekedési morál.

20210122 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Egyetem sugárút illusztráció.

Fotó: Napló-archív

Az utóbbi években folyamatosan egyre több az autó az utakon, ez alól pedig a nagyvárosok nem igazán jelentenek kivételt, főleg a pandémiás időszakban, amikor nagyon sokan a tömegközlekedés helyett ismét a saját járműveiket használják a kisebb fertőzésveszély és az ingyenes parkolás miatt.

Ám minél több a kocsi, annál jobban kell vigyázni arra, hogy mindenki betartsa a szabályokat és úgy vezessen, hogy azzal ne veszélyeztesse se a saját, se más testi épségét. Ehhez kapcsolódóan, legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy az olvasóink hogyan ítélik meg Debrecen autós közlekedését.

A legkevesebb voks, szám szerint mindössze hét százalék arra a válaszlehetőségre érkezett, hogy a sofőrök általában udvariasak, előzékenyek, nincs vele nagy probléma. A szavazók tizenöt százalékának eddig nem volt szélsőségesen rossz tapasztalata, de elismerik, lehet ez a szerencséjüknek köszönhető.

A válaszadók harmincnyolc százaléka úgy ítéli meg, hogy a közlekedési morál teljesen dugófüggő, így ha beáll a forgalom, egy kicsit mindenki idegesebb. A legtöbb szavazó, pontosan a negyven százalékuk igen rossz véleménnyel van a debreceni autózásról, ugyanis szerintük az egész város tisztára olyan, mint egy dodzsempálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában