Még egyeztetnek a hogyan továbbról

2021.01.25. 17:52

Ketten kiléptek az újvárosi Célbakisér képviselői csoportból

Nem változott meg a testületen belüli erőviszony.

Fotó: Napló-archív

Két képviselő kilépett a város önkormányzati képviselő-testületének többségét adó Célbakisér képviselői csoportból, ezzel – beleértve a három fideszes képviselő közösségét – három részre szakadt a grémium, illetve a település is – tájékoztattak balmazújvárosi forrásaink, hozzátéve, és ez közösségi oldalakon is olvasható, hogy a két képviselő kilépésének oka a polgármester egyszemélyű döntései, és a beruházások nem a tervezettnek megfelelő haladása.

A Célbakisér csoportból kilépett egyik képviselő, Ferenczi Mária megkeresésünkkor mindezzel nem értett egyet, hozzátéve, hogy valóban érezhető feszültség a városban. Kérdésünkre, hogy hol, kikkel, milyen módon folytatják majd a településpolitizálást, elmondta, hogy minderről a felek még egyeztetnek egymással. Nyilatkozni majd akkor fog, amikor a képviselőtársaival megbeszélik a kialakult helyzetet és a hogyan továbbot.

Hegedűs Péter polgármester leszögezte: a város ugyanúgy működik tovább, mint eddig, a beruházások haladnak, ő maga döntéseket hoz, és a két képviselő kilépése a csoportból nem változtatja meg a testületen belüli erőviszonyokat.

KZS

Borítóképünkön a balmazújvárosi városháza látható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában