ÚJABB ORSZÁGOS ELSŐ HELYEZÉS

2021.01.25. 11:01

Duplázott a Szent Bazil Gimnázium diákja

Tóth Miklós, a 10.a osztály tanulója az év végén második alkalommal nyerte meg az Állatorvostudományi Egyetem által kiírt pályázatot.

Az idei tanévben a „120 éve született Fekete István”-gyermekrajz és elbeszélés pályázatra írt novellájával nyerte el a rangos zsűri díját – számolt be a Szent Bazil Gimnázium. A pályázat fővédnöke: Prof.Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora volt.

A zsűri tagjai: dr. Vetter Szilvia írónő, dr. Kun Edit festőművész, dr. Baji Balázs világbajnok bronzérmes gátfutó, dr. Koncz István a Nimród Vadászújság szerkesztője, dr. Sós Endre a Fővárosi Állat-és Növénykert főállatorvosa, ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország főszerkesztője voltak, akik az ország valamennyi területéről és a határainkon túlról érkező 205 alkotást elbírálták.

A gimnazista korcsoportban Tóth Miklós, az iskola 10.a osztályos tanulója az első helyezést érte el a Tüskevár és a Téli berek közötti időszak feldolgozásával, mely az Ősztájt címet kapta.

A jutalomként kapott számtalan díj között büszke a dedikált szakmai könyvekre és a Nimród újság éves előfizetésére, melyben valószínűleg a díjazott próza is olvasható lesz. Nyereménye a tárgyjutalmak mellett egy egésznapos látogatás az Állatorvostudományi Egyetemen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában