beindult a füstjelző

2021.01.13. 11:30

A tűzoltók is részt vettek a házszentelésben

Papp László, az egyeki község plébánosa és ministránsai Vízkereszt ünnepének alkalmából megkezdték a már szokássá vált házszentelést.

Fotó: Bódi Viktor

Két nap alatt a plébános vezérletével és ministránsok segítségével 43 család házát tudták megszentelni. A lakóházak szentelése mellett a helyi óvodát és bölcsődét, az általános iskolát, valamint a helyi önkormányzat épületeit is meglátogatták. A szentelés közös imádkozással kezdődik, majd az adott épület minden szegletét szenteltvízzel és tömjén füstjével áldják meg.

Fotó: Bódi Viktor

Amivel nem számolt sem László atya, sem a ministránsai, hogy a mai érzékeny tűzérzékelők a tömjénfüst hatására beindulhatnak. Az önkormányzati hivatal szentelése közben az épület füstérzékelője beindult és leadta a riasztást a tűzoltóság felé. Az önkormányzat szomszédságában található a tűzoltóság, a lánglovagok azonnal kivonult a helyszínre, és véget vetettek a füstjelző okozta gondoknak.

Bódi Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában