Volt csodálkozás!

2020.12.08. 12:38

Rénszarvasnak álcázott lovakon érkezett a Mikulás

Fotó: Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény

A járványügyi szabályok miatt nem telhettek meg a gyermekintézmények közösségi terei, illetve a színháztermek, hogy zenés műsorral köszöntsék a Mikulást, ezért a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény dolgozói, a Dimitrifjak és a Csárda Muri színjátszói december 6-án délután lelkesen útra keltek a településen.

A Mikulás és krampuszai friss hó hiányában feldíszített stráfkocsin, rénszarvasnak álcázott lovak hátán, előre beharangozott időben rótták az utcákat. A csengőszóra, énekszóra megnyíltak az utcaajtók, csodálkozó szemek fogadták a különös karavánt. Nemcsak a kisgyerekeknek okoztak meglepetést és örömet, hanem a szülőknek is, akik a közösségi oldalakon mondtak köszönetet az újszerű kezdeményezésért, a szép gesztusért. A szaloncukrot a Rozsnyai-intézmény és magánszemélyek felajánlásaiból oszthatták szét – tudtuk meg Szilasi Zsanettől, a kora estig tartó program egyik szervezőjétől, közreműködőjétől.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában