Elsöprő siker

2020.12.11. 10:37

Püspökladányi csapatok remekeltek a Lego Robot Kupán

Behúzták az első két helyet a VIII. Mechwart Lego Robot Kupa versenyén.

Fotó: A Karacs Ferenc Gimnázium archívuma

Címvédőként érkezett a megmérettetés döntőjére a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola csapata, amelynek tagjai az alapos felkészülést követően idén is bíztak a jó szereplésben – tájékoztatott Ferenczik György igazgató. Az iskola két csapatot indított a versenyen, a Karacs-11 csapat tagjai: Tőkés Sándor és Szegi Szabolcs József 11. c osztályos tanulók, a Karacs-12 csapat tagjai Bárczi Dávid Zsolt és Varga Imre 9. b osztályos diákok, akik mindannyian az informatika ágazati képzésben vesznek részt. Felkészítő tanáraik Schubert László és Gali Zoltán informatika tanár volt. A sok befektetett munka eredményeként a tanulóknak sikerült 17 csapat közül az első és második helyen végezniük. Az első a Karacs-12, míg a második a Karacs-11 közössége lett.

Fotó: A Karacs Ferenc Gimnázium archívuma

Az iskola 25 éve indít informatika ágazati képzéseket. Minden tanévben indul informatikus szakmai osztály vagy csoport. A 2020-2021-es tanévben pedig a technikusképzésben önálló informatikai rendszer és alkalmazás üzemeltető osztály is indult. A programozási ismeretek tantárgy keretein belül és szakköri formában indították néhány éve a Lego robot oktatást. Azóta több versenyen is részt vettek, amelyek mindegyikén sikerült dobogós helyezést elérniük. A VIII. Mechwart Lego Robot Kupán a feladat összetett volt, mert a „Marsjáró” robotprogramozási feladat mellett a versenybizottság értékelte a robotok kinézetét, a pálya kialakítását, a projekt leírását és a teljesítésről készült videót is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában