felajánlás

2020.12.03. 12:46

Kupakokkal varázsoltak a gyerekek arcára mosolyt

A kezdeményezés nemcsak a szelektív hulladékgyűjtésre hívja fel a figyelmet, hanem a jótékonykodásra is.

Fotó: Matey István

Hat tonnányi műanyag kupak eladása utáni bevételt ajánlott fel egy cég több debreceni óvodának játék beszerzésre.

– A cél, a szív alakú, műanyag hulladékgyűjtők elhelyezésével az volt, hogy egy adott helyi közösségnek segítsünk, valamint környezettudatosságra neveljük az embereket – mondta Katona Erzsébet önkormányzati képviselő.

Fotó: Matey István

– Egy szemléletformáló programot sikerült elindítanunk ezzel, amelybe a lakosság minden tagja becsatlakozhatott és tehetett egy kicsit a Föld jövőjéért. Bekapcsolódott hozzánk a Neopac Hungary Kft., akik 6 tonnányi műanyag kupakot ajánlottak fel. Ez akkora értéket jelentett, hogy három óvoda 180 gyermeke kaphat kézzel fogható ajándékot belőle – folytatta. – Láthatjuk, miként válik egy hulladék kupakból, prémium minőségű, új játék. A gyűjtő szívek Kismacson, Nagymacson, Ondódon, valamint Debrecenben találhatóak meg, melyeket kihelyezésük óta már tízszer kellett üríteni – tette hozzá.

Fotó: Matey István

Kettős hatás

A cívisváros vezetőségének fontos, hogy Debrecen fenntartható módon fejlődjön, ebben a tekintetben a jelen kezdeményezés is példaértékű. – Minden debreceni ember számára követendő példa lehet a vállalat nagylelkűsége. Azonban a lakosság körében is hatalmas összefogás észlelhető, hiszen a kihelyezett gyűjtőszívek rendszeresen megtelnek – osztotta meg Balázs Ákos alpolgármester. – Fontos, hogy a kupakgyűjtéssel nem csak a szemetet válogatjuk szelektíven, hanem a jótékonykodást is beépítjük a cselekedeteinkbe. Városunkban évente megközelítőleg 500 tonna szelektív hulladék keletkezik, és jelenleg is folyik egy hulladékgyűjtő beruházás – mondta, majd kiemelte: elengedhetetlen a tudatos szemétválogatás azért, hogy környezetünket óvjuk.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában