Olvasói levél

2020.12.06. 17:49

Közös karácsonyfa áll a Józsaparkban is

A termetes fenyőfát a Berettyán család ajánlotta fel a városrésznek – adta tudtunkra az egyik olvasónk.

A Józsaparkban is állítottunk „mindenki karácsonyfáját”, melyet ez évben fehér színbe kívánunk öltöztetni. Az érdeklődés ugyan szerényebb volt, mint az szokott lenni, de ebben a súlyos, COVID-járványos időszakban is többen látni szerették volna, amint a helyszínre hozzák a nagy fenyőt egy teherautó platóján. A fát a Harstein kertben lakó Berettyán család ajánlotta fel és ajándékozta a józsai városrésznek. Köszönetet és elismerést érdemel a kedves család. Múlt szombaton délután a debreceni polgárőrség közreműködésével megérkezett a Józsaparkba a szép nagy fenyő, amit a debreceni tűzoltók szakszerű és biztonságos munkájának köszönhetően rövid időn belül felállítottak a fedett piactéren.

Fotó: Gorzsás Antal-archív

Csakhamar felkerültek rá a fényfüzérek és a csúcsdísz, majd kezdődhetett a díszítés. Az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület sütős asszonyai saját készítésű, finom süteménnyel kedveskedtek a nehéz és veszélyes munkát szakszerűen elvégzők és segítőik részére. A DMK Józsai Közösségi Ház vezetője, Nagy Mária és munkatársai pedig meleg teával és forró kávéval kedveskedtek, az egyenruhások szerényen, de jó szívvel fogadták ezeket is. Juráskó Róbert, a Józsai Település és Közösségfejlesztő Egyesület vezetője kedves szavakkal invitálta a megjelenteket „mindenki karácsonyfájának” feldíszítésére, s egyben hangsúlyozta, hogy várják a további díszeket is, amelyekkel fehér színbe öltöztetjük a fenyőfánkat.

Az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület nevében kívánunk mindenkinek az adventi időszakban jó készülődést és valamennyiünknek azt, hogy készítsünk helyet a szívünkben a szeretet befogadására! Vasárnaponként égjen a gyertyaláng és a fénye mutassa a jó irányt!

Gorzsás Antal, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában