olvasónktól érkezett

2020.12.03. 14:15

Környezettudatosság a Vörösmartyban

A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2019-ben pályázott a Mol Alapítvány Helyi Érték Programjára. A pályázatunk célja az volt, hogy a környezetünket szebbé, zöldebbé, élhetőbbé tegyük, illetve a diákjainknak ökotábor keretében nyújtsunk élményeket és tudást a környezetvédelem területén. Nagy izgalommal vártuk az eredményt. A zsűri beválogatta a pályamunkánkat a három legjobb közé, a végeredményt pedig egy online szavazás döntötte el. Legnagyobb örömünkre ezen a szavazáson az iskolánk pályázata lett a győztes.

Ezt követően elindulhatott a pályázat megvalósítása. Sajnos a járványhelyzet miatt egy kissé át kellett tervezni az időpontokat, de a lelkesedés, a tenni vágyás, a tudásszomj nem változott a körülmények ellenére sem.

2020. augusztus 4-7. között ÖKO-táborozáson vett részt 25 diákunk Szarvason. Rengeteg élménnyel, új ismerettel, tapasztalattal tértek haza. Ősszel elindult a zöldítő program, melynek keretében fákat és cserjéket ültettünk az iskola udvarán. A feladatokhoz tartozott az is, hogy az ősszel lehulló faleveleket az intézményünk udvarán összegereblyéztük, összegyűjtöttük és zsákokba raktuk. Iskolánk fontos helyszíne a kopjafa, amelynél minden évben névadónkra, Vörösmarty Mihályra emlékezünk. Ennek a környékét is megszépítettük, hogy méltóképpen tudjunk ünnepelni.

Úgy gondoljuk, hogy a pályázat hozzájárult az iskola diákjainak szemléletformálásához, környezettudatosságához, az értékek és élmények tiszteletéhez.

Köszönjük a lehetőséget a MOL Alapítványnak!

Kissné Karacs Róza, tanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában