jegyzet

2020.12.12. 07:30

Ki vagy te?

A kilencvenes évek gyermekeként szokatlan azt kimondanom: bezzeg a mi időnkben!

Bucsi Bernadett Ildikó

Mégis, ha arra gondolok, hogy bezzeg mi még Julcsikák, Bettikék, Józsikák és Petikék voltunk, és hitünk szerint rendkívül egyediek, addig ma Spartakusz, Dzsasztin, Brenda és Filadelfia a különlegesek. Emlékszem, kamaszként a személyiségünket keresve lelkesen kutattuk fel szüleinktől kapott neveink eredetét, jelentését, és bőszen helyeseltünk minden pozitív jellegű tulajdonságunk felfedezésekor. Hittük, valóban nem véletlen, hogy végül azt a nevet kapunk, amit.

Tényleg különlegessé tesz bennünket a nevünk? Gondolhatnánk, hogy ez az, ami egy egész életre szól, meghatároz minket, de nem ilyen súlyos a helyzet, hiszen ha nem szeretnénk megöregedni Móhiniként vagy Treviszként, akkor kérvényezhetjük nevünk változtatását. Akkor mégis, kik vagyunk? Mely név háttértörténete tartozik hozzánk? A kedvenc sorozatból ismert karakter egy kitalált személyiség – akkor a nevét viselve én ki vagyok? Ha egy ízletes gyümölcs elnevezését viselem, akkor én magam milyen vagyok?

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában