Praktikum a táskában

2020.12.22. 11:00

Adomány a lakásotthonban élőknek

A szakmatanulást is igyekszik segíteni a támogató cég a lakóotthonnak juttatott adománnyal.

Fotó: Kiss Annamarie

Mivel elkezdődött a téli szünet, mind a tíz gyerekotthon volt kedden délelőtt a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ józsai lakásotthonában, amikor a Debreceni Karitatív Testület (DKT) adományokkal érkezett hozzájuk.

– Karácsony előtt mindenhol jól jön egy kis adomány, valami a fa alá, és mi kifejezetten örülünk, amikor partnereink lakásotthonban élő gyermekeket támogatnak – mondta Rózsahegyiné Juhász Éva, a DKT elnöke, megjegyezve, hogy egy kis aprósággal a lakásotthon dolgozóira is gondoltak.

Az ajándékcsomagokat összeállító budapesti székhelyű, építőipari kivitelezéssel és munkavédelmi termékek értékesítésével foglalkozó cég debreceni értékesítési képviselője, Széplaki-Nagy Boglárka elmondta, a vállalat profiljába illő tartalommal töltötték meg a táskákat, s azok a gyerekek, akik szakmát tanulnak, bizonyára különösen örülnek majd az adománynak.

– Azért ezt a lakásotthont választottuk, mert itt több fiú szakmát tanul, mi pedig fontosnak tartjuk a szakember-utánpótlást, és a most átadott ajándékkal is egy kicsit szeretnénk orientálni őket – részletezte lapunknak Széplaki-Nagy Boglárka. – Célunk az is, vegyék észre, hogy ők is fontosak! Elsősorban nekik szántuk az adományt, de a lányok is találnak majd a táskában olyat, amit örömmel tudnak fogadni, például noteszt, post-it-okat, csokoládét. Speciális ajándékként téli meleg ruházatot tettünk a csomagba, ami bőrbarát, rugalmas, szakadásálló. Ha a fiatalok csak a divatot követik, lehet, hogy nem ezeket a rendkívül praktikus darabokat választanák – tette hozzá.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában