Hitélet

2020.11.07. 14:57

Új esperes lesz Biharban

Esperesválasztásra készül a Bihari Református Egyházmegye. Az egyházmegye 26 gyülekezetének képviselői a nagyrábéi református templomában találkoztak, hogy javaslatot tegyenek az új esperesjelöltek személyére.

Nagy Zsolt esperes tevékenysége ebben az évben véget ér, mivel az egyház törvényei szerint ugyanaz a személy csak három alkalommal választható meg. A gyülekezetek felelős vezetői, a lelkészek, a gondnokok és egyházi fenntartású intézmények vezetői javaslatára Balogh Sándor (Komádi), Tóth Tibor (Berekböszörmény) és Répási István (Magyarhomorog, Körösszakál) tiszteletes neve kerül fel az esperesválasztás jelöltjeinek listájára.

A három esperesjelöltről ismertető kisfilm készült, azokban a nekik feltett kérdésekre válaszoltak. Ezt tekintik most meg a települési egyházközségi tagok. Ezután a gyülekezetek presbitériumai választják meg a bihari egyházmegye új esperesét a következő hat évre.

VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában