Aszfaltozás

2020.11.20. 15:07

Könnyebb lesz közlekedni a Júliatelepen

Ezekben a napokban is dolgoztak a gépekkel az útburkolat-építők.

MP 20201116 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Aszfaltozás a Júlia telepen.

Fotó: Molnár Péter

Lassan a végéhez közelednek az aszfaltozással a Júliatelep utcáin; a munkálatokkal ezekben a napokban is haladtak a kivitelezők.

Az útépítéssel érintett helyek közül a Futó utcával már korábban elkészültek, s az utóbbi hónapokban a Vályi Nagy Tibor, a Kőrösi Csoma, a Hetényi János, a Zólyom, a Kard és az Apafája utca térségében jártak, járnak a munkagépekkel, összesen két és fél kilométernyi új utat megépítve. A munka előreláthatóan november végéig tart; az arra járók útszűkületre, ideiglenes forgalomkorlátozásra számíthatnak.

Az útépítés mellett – mint arról korábban beszámoltunk – csapadékvíz-elvezetési hálózatot is kialakítottak a helyszínen. A területszerzéssel és kivitelezéssel együtt mintegy 1,2 milliárd forintból megvalósuló programban tavaly decemberben adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, az idén áprilisban kezdődtek meg a munkafolyamatok, s 2020 végéig szeretné lezárni a projektet az önkormányzat – írtuk.

HBN

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/elhetobb-lesz-a-juliatelep-4232549/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában