Összefogás Debrecenért

2020.11.23. 14:10

Finomságokkal köszöntötték a mentőállomás dolgozóit a diákok

Süteményeket, kávét, ivólevet vitt hétfő délelőtt a Debreceni Karitatív Testület a Külsővásártéri mentőállomásra.

MP

Fotó: Molnár Péter

A küldemények „feladója” ezúttal a Debreceni Nemzetközi Iskola volt, pontosabban az ott tanuló diákok és szüleik, akik közül többen saját maguk által sütött finomságokat csomagoltak be a debreceni mentősök részére. A csomagokat Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke, Széles Diána társelnök és Oláh István lelkipásztor adta át a mentőszolgálat dolgozóinak.

A Naplónak a helyszínen Rózsahegyiné Juhász Éva beszélt a kezdeményezés legfontosabb tudnivalóiról. – A Nemzetközi Iskola szülői közössége immár harmadik alkalommal vállalta el, hogy négy héten keresztül minden hétfőn süteményt süt a mentőállomáson és a Sámsoni úti tesztelőponton dolgozók számára – kezdte a szakember, majd megjegyezte: a nagyerdei intézmény is csatlakozott az Összefogás Debrecenért elnevezésű tartósélelmiszer-gyűjtő akcióhoz. A Debreceni Karitatív Testület elnöke beszámolt arról is, hogy már nyolc dobozt meg tudtak tölteni a felajánlásokból annak ellenére, hogy a kezdeményezés csak múlt hét pénteken indult útjára. – Az iskolákban is elkezdődött a gyűjtés, melynek köszönhetően már legalább ötven családnak tudunk élelmiszercsomagot összeállítani – tájékoztatott a testület vezetője.

Kiemelte: könnyű és egyben nehéz is a helyzetük, mivel az elmúlt években a középiskolákban is rengeteg adomány gyűlt össze az adventi időszakban, most azonban ezek az oktatási intézmények bezárták kapuikat. Jó hír viszont, hogy sok cég jelentkezik, hogy ők is szeretnék megtölteni az üres „szeretetdobozokat”, több nagyvállalat pedig saját dolgozói körében indított kampányt a testület által kiszállított dobozok megtöltésére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában