jegyzet

2020.11.07. 11:30

Elment a Desiro

Az utasok saját megtapasztalás alapján szembesültek a kétféle motorvonat utazási komfortja közötti különbséggel, és jelezték, vissza a Desirót!

Megértem a 106-os vasúton közlekedőket, ha úgy érzik, nehezen elfogadható dolgot tett a MÁV azzal, hogy kétévi Desiro után olyan vasúti közlekedést kaptak, amitől máshol – némi túlzással – menekülnek az emberek, és emiatt tart ott a szárnyvonalak közlekedése, hogy gondolkodni kell azon, bezárják-e a vonalat vagy sem. Tény: kivonta a MÁV a korszerű, európai közlekedést jelentő motorvonatait, és adott helyettük orosz „Uzsgyit”. Mindezt úgy, hogy – a hozzám eljutott információk szerint – sem az utasokat, sem a vasútvonal melletti falvak polgármestereit nem tájékoztatták. Az utasok saját megtapasztalás alapján szembesültek a kétféle motorvonat utazási komfortja közötti különbséggel, és jelezték, vissza a Desirót!

Azt hiszem, a Desiro végleg elment. Nem tér már vissza Biharba. Marad ott, ahol százhússzal is tud száguldozni, mert a sínpár alkalmas rá. A hatvanas neki nem pálya – így döntöttek a hazai személyszállításért felelős vezetők. A döntés a részükről logikus, hiszen optimalizálni kell a vasúti géppark kihasználását. Ám döntésükkel egyértelműen sugallják, és azt a Biharban élők rögtön „le is vágták”, a térségük annyira elmaradott, hogy oda, ezen keresztül, nekik túlságosan jó a Desiro. És ez az, ami fáj! Visszaút a Desiróhoz? Oda már biztos nem... Esetleg csak ha a sínpálya alkalmas lesz százhúszra. Amikorra pedig ez eljön, a Desirók már matuzsálemek lesznek – szerintem.

Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában