videóval

2020.11.02. 14:47

BME-Pro Progressio-díjban részesült a Tóth Árpád Gimnázium tanára

A kitüntetést a műszaki és természettudományi képzés népszerűsítéséért osztják.

Fotó: EventStudio Streaming / YouTube

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás – áll a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közleményében.

Az idei évben – immár 12. alkalommal – 12 középiskolai tanár vette át a Pro Progressio-díjat ünnepélyes keretek közt.

A Műegyetem mellett működő Alapítvány kuratóriuma ebben az évben is olyan kiemelkedő eredményekkel rendelkező tanárokat részesített elismerésben, akiknek vannak nemzetközi és hazai versenyeken sikert elért tanítványaik, tanulóik jelentős számban érettségiznek emelt szinten vagy hátrányos körülmények között oktatva végeznek példamutató oktató-nevelő munkát.

Az alapítvány az elmúlt 12 évben közel 130 középiskolai tanárt díjazott és részesített fejenként 500.000 Ft-os díjban, illetve több mint száz középiskolának nyújtott nagyságrendileg 30 millió Ft-os támogatást, hozzájárulva természettudományi szakmai versenyek, bemutatók szervezéséhez, a műszaki pálya iránti érdeklődés növeléséhez.

Fotó: EventStudio Streaming / YouTube

Az idei díjazottak közé tartozik Hotzi Tibor, aki a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban tanít fizikát és informatikát. Szakmai munkájában felkészült, precíz és igényes. Tudásmegosztó tevékenysége példaértékű. Rendszeresen vesz részt továbbképzéseken, szakmai tájékoztatókon, az ott tanultakat kamatoztatja pedagógiai munkájában és az intézményi fejlesztési elképzelések kialakításában, valamint szervez és tart továbbképzéseket kollegák számára is. A gimnáziumban meghonosította a LEGO robot és az Arduino programozás tanítását. Rendszeresen tart versenyfelkészítő órákat a tehetséges diákok számára, a kevésbé sikereseknek gyakorló órákkal segít. Diákjai országos és megyei versenyeken kiemelkedően szerepelnek. Az iskola közösségi életének szervezésében is szerepet vállal, rendszeresen szervez tanítványainak pályaorientációs kirándulásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában