nagy volt az öröm

2020.11.26. 15:13

Adományt kaptak a rászoruló családok Debrecen

A Karitatív Testület 1650 kilogramm burgonyát adományozott a koronavírus-járvány miatt nélkülöző családoknak és időseknek csütörtökön, melyet egy egyéni vállalkozó ajánlott fel.

Fotó: Matey István

– A Karitatív Testület legfontosabb célja, hogy a rászoruló és a hátrányos helyzetű családoknak, időseknek és a nehéz helyzetbe került családoknak segítsen – mondta lapunknak Rózsahegyiné Juhász Éva, a Karitatív Testület elnöke. – Jelenleg ez még fontosabb, mint eddig volt, egyrészt az ünnepek közeledtével, másrészt a pandémiás helyzet miatt, amiben március óta élünk. A legfőbb célcsoport számunkra az idei évben azok az idősek, akik nem tudnak kimozdulni otthonról, betegek vagy nem tenne nekik jót, ha közösségben tartózkodnának – folytatta. – Akkor tudunk segíteni, ha vannak olyan felajánlók, – és szerencsére mindig vannak, – akik a saját termékeiket adományként odaadják vagy az általuk készített élelmiszereket. Amennyiben nem az értékesítés egy vállalat profilja, kisebb-nagyobb összegekkel támogathatja a testületet abban, hogy tartós élelmiszert vásároljon – tette hozzá.

Fotó: Matey István

Mindenkinek segíteni

A Karitatív Testületnek van egy adatbázisa, ami évről-évre nő, ide azok a rászorulók kerülnek be, akik jelzik feléjük, hogy segítségre van szükségük. – Mindig figyelünk arra, hogy lehetőleg mindenki sorra kerüljön legalább egyszer. A létszám túlságosan nagy ahhoz, hogy mindig mindenki beleférjen a keretbe – osztotta meg az elnök. – A felajánlások tekintetében többségében azonnal fogyasztható- vagy tartós élelmiszer adományt kapunk, de volt már tej-és tejtermék felajánlás is. A meghirdetett összefogás alakulásától függ az, hogy hány családhoz tudunk még eljutni ebben az évben – mondta.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában