Hírmorzsák

2020.11.09. 13:47

A járványhelyzetről tájékoztattak a polgármesterek

Rövid, de annál fontosabb hírek Hajdú-Bihar megye településeiről.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Elhunyt egy újabb fertőzött

Hajdúnánáson a legfrissebb adatok alapján 198 igazolt koronavírussal fertőzött személy van, ebből 116 aktív fertőzött. Kórházban 7 személyt ápolnak, 80 személy meggyógyult, és sajnos van egy újabb elhunyt is, így kettőre nőtt az elhalálozottak száma – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">adott tájékoztatást kjözösségi oldalán Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere.

Néhány fertőzött Sárrétudvariban

A település polgármestere közösségi oldalán tette közzé, miszerint tudomása van néhány fertőzött lakosról, és folyamatban vannak elrendelt mintavételek. – A vírus tehát jelen van a községben, ezért kiemelkedően fontos, hogy minden lehetséges eszközzel védjük magunkat és másokat, illetve az elvárható legnagyobb gondossággal kezeljük társas kapcsolatainkat – írta Kiss Tibor. Hozzátette: egyeztetett az oktatási, nevelési és szociális intézményeink vezetőivel, s örömmel hallotta, zavartalan az intézmények működése, a gyermekek, ellátott idősek és dolgozók körében nem tapasztalható koronavírusos megbetegedés.

Fotó: A hajdúdorogi városháza archívuma

Neves szülöttére emlékezett Hajdúdorog

November 4-én ünnepelte a város polihisztora, Görög Demeter születésének 260. évfordulóját. Az emlékdélután a kultúrpolitikus, mezőgazdász, író, kartográfus mellszobrának és emléktáblájának koszorúzásával kezdődött, majd az életét, munkásságát bemutató utcagalériát tekintették meg az esemény résztvevői. Végezetül egy igazán érdekes eszmecserével zárták a napot, ahol mások mellett a Görög Demeter nevét viselő gazdakör, kertbarát kör és a művelődési ház képviselői voltak jelen. Gyűjtőmunkája és családi emlékei mentén Görögh László, a város díszpolgára osztotta meg gondolatait a névadóról – tallóztuk a megemlékezésről szóló ismertetőt Horváth Zoltán polgármester közösségi oldaláról.

Javítják az úthibákat Hajdúhadházon

Az elmúlt napokban az aszfaltozott utak hibáinak javítását végezte a hajdúhadházi önkormányzat cége, a HADÉP Kft. a város utcáin. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódott a földutak rendbetétele, és a zúzott köves utak hibáinak javítása is elkezdődött.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában