fejlesztés

2020.10.01. 15:52

Vadonatúj orvosi rendelőt adtak át a Szabó Pál utcán

A cívisváros fejlesztéspolitikája lehetővé teszi, hogy az életminőség jelentősen javuljon.

MP

Fotó: Molnár Péter

Lezárult a Szabó Pál utca 61-63. szám alatti egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése csütörtök délután.

„Köszönetet szeretnék mondani az itt dolgozóknak, hogy kitartottak a pályájuk és a munkájuk mellett akkor is, amikor a feltételek nem voltak a legideálisabbak”

– mondta Papp László polgármester az erről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón.

– Nem kis dilemma volt számunkra ennek a fejlesztésnek az elindításánál az a kérdés, hogy megtartsuk-e a régi épületet, és azt újítsuk fel, vagy egy teljesen újat hozzunk létre. A műszaki terület szakértői meggyőztek bennünket arról, hogy nem érdemes javítgatni, hozzunk létre egy ideillő, a célra alkalmas rendelőt.

„Most, látva az épületet és a környezetet, azt gondolom, hogy ez egy rendkívül jó döntés volt”

– folytatta. – Bízom benne, hogy a megváltozott munkakörülmények között sokkal jobb kedvvel jönnek, és fogadják a kedves pácienseket. Debrecenben az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése egy kiemelt feladattá vált az elmúlt években. Ez különösebb magyarázatra nem szorul, hiszen a jelenlegi pandémiás helyzet is megmutatja, hogy mennyire fontos az egészségügy minden szegmense – tette hozzá.

Fejlesztések a jövőben

Papp Viktor, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az elmúlt húsz évben a város fejlesztéspolitikája olyan lépéseket hajtott végre, ami lehetővé tette azt, hogy számos területen az életminőség jelentősen javuljon. – Az átadott épület előtti 1990-ben épült, leromlott állapotú, könnyűszerkezetes volt. melynek az idő múlásával elromlottak a nyílászárói, beázott a tető és a hőszigetelés is tönkrement. A fejlesztés megvalósulásával mától méltó körülményeket biztosít az egészségügyi ellátást igénybe vevő lakók és az itt dolgozó szakemberek számára az épület. Tasó László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a mai, zaklatott világban az a legfontosabb, ha valakinek egészségügyi ellátásra van szüksége, az első percben nyugalom fogadja. Ez arra biztatja a beteget, hogy jó kezekben van. – Mindenhol lesz Magyarország kormányának energiája arra, hogy rendbe tegye azokat a helyeket, amelyek erre rászorulnak – mondta Tasó László.

VKf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában