simább autózás

2020.10.05. 21:01

Megújul a hajdúböszörményi Árpád utca egy szakasza

Alapot és kopóréteget is kap, de más fejlesztéseket is elvégeznek.

Fotó: Matey István

Az Újvárosi utca után az Árpád utca 470 méteres szakasza – a Szent István tértől az Újvárosi utcáig – kap új borítást. Az 58 millió forintos fejlesztést 38 millió forinttal támogatja a Belügyminisztérium, a fennmaradó 20 millió forintot az önkormányzat biztosítja – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Kiss Attila polgármester. Az eseményről Hajdúböszörmény hivatalos Facebook-oldalán jelent meg beszámoló.

Fotó: Matey István

A város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó, ahol buszjárat is áthalad. Az Újvárosi utca felújítása már megtörtént, s amikor ez a szakasz is elkészül, elmondhatjuk, hogy az autópályáról letérve korszerű útburkolattal ellátott út vezet a városba, valamint a Nyugati Ipari Parkba – hangsúlyozta Sőrés István alpolgármester, aki a városrész önkormányzati képviselője is.

Az útszakasz – a meglévő pályaszerkezet szükséges mértékű bontását követően – egy aszfalt alapréteget és egy kopóréteget kap. Emellett kiemelt szegélyeket készítenek, továbbá szintbe helyezik a meglévő aknafedlapokat, víznyelőrácsokat és közműszerelvényeket. Minderről Harangi Sándor osztályvezető tájékoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában