újítják a Domb utcát

2020.10.27. 12:34

Még öt debreceni utcában aszfaltoznak idén

Az önkormányzat célja, hogy a Debrecenben lakóknak komfortosabb élete lehessen.

Fotó: Matey István

Folytatja a nagy felületű utak aszfaltozását Debrecen város önkormányzata, kedden a belvárosban, a Domb utcában kezdődtek meg a munkálatok.

Balázs Ákos alpolgármester tájékoztatott: az elmúlt öt évben összesen mintegy 2,2 milliárd forintot fordított az önkormányzat utak felújítására.

– Az idei év hátralévő részében öt utcában indul el aszfaltozási munka. Összesen 840 méter hosszúságban újulnak meg utak mintegy 77 millió forint önkormányzati forrásból. Jelenleg a Domb utca korszerűsítése zajlik, itt 17,2 millió forint ráfordítással 1200 négyzetméteren teljes útburkolat épül, 190 méter hosszúságban egészen a Burgundia utca kereszteződéséig, valamint a szegélyeket is kicserélik.

„A tervek szerint két héten belül befejeződnek a munkálatok.”

A továbbiakban folytatódik az aszfaltozás Pallagon, a Mezőgazdász utcában, ahol a korábban megkezdett útburkolatot újabb 300 méteres szakasszal bővítik a 4-es útig. Továbbá Józsán a Sillye Gábor utca aszfaltozása is folytatódik, ezt a korábbi években már csaknem 1 kilométeres szakaszon újraaszfaltozták, most újabb 100 méter hosszúságban végzik majd a munkát a szakemberek. Ezen túl megkezdődik a Kádár dűlő korszerűsítése Ondód irányában, amelyet az elmúlt időszakban két ütemben, 500-500 méteren burkoltak, most 110 méteren pótolják tovább. Végül pedig a Széna tér burkolata 150 méteren, félsávban, a lakóépületek oldalában válik komfortosabbá. A tervek szerint ezek a munkálatok ez év végéig megvalósulnak – részletezte Balázs Ákos.

Az önkormányzati költségeken túl 185 millió forintnyi pályázati forrásból újult meg a Köntösgát sor teljes hosszában.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában