koronavírus

2020.10.27. 08:48

Magyarhomorogon és Körösszakálban is van már fertőzött

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Egy koronavírusos fertőzött személyről tudnak a településen – adott tájékoztatást Barabás Károlyné, Magyarhomorog polgármestere. Az igazolhatóan fertőzött személy és családtagjai lakóhelyükön járványügyi megfigyelés alatt állnak. Az illetékes hatóságok a szükséges óvintézkedéseket folyamatosan megtették. A faluvezető arra is felhívja a figyelmet, hogy a vírus terjedésének lehetőségét a megfelelő óvintézkedések betartásával csökkenteni lehet. Kéri a lakosságot, tartsa be a maszk viselésére és a távolságtartásra vonatkozó szabályokat. Továbbra is szükséges a higiénés szabályok fokozott betartása, melyekkel a járványügyi kockázat tovább csökkenthető. Az önkormányzat továbbra sem szervez nagyobb létszámmal járó közösségi rendezvényeket és arra kéri a lakókat is, hogy bár a jelenleg hatályos jogszabályok nem tiltják, mégis fontolják meg a nagyobb családi rendezvények elhalasztását.

Fontos a megelőzés

Körösszakált sem kerülte a koronavírus, egy fertőzött személyről tudnak a faluban – értesítette a lakosságot Pálfi Tamás polgármester. A fertőzött személy és családja a lakóhelyén járványügyi megfigyelés alatt áll. A polgármester hangsúlyozottan felhívja a lakók figyelmét a betegséget megelőző védekezési szabályok betartására.

VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában