harc a dugók ellen

2020.10.22. 09:56

Hosszabb zölddel, dupla kanyarodósávval gyorsítják a forgalmat a Köntösgát soron

A változások csütörtök délben léptek életbe, és a Kishegyesi úti átjáró megnyitásáig tartanak.

Fotó: Napló-archív

Folyamatban van és ütemterv szerint halad a NIF Zrt. beruházásában a 108-as számú Debrecen–Füzesabony vasútvonalon található vasúti átjárók átépítése, biztosítási módjának megváltoztatása és új átjáró kiépítése. Október 22-től a Köntösgát sor és a 33. sz. főút kereszteződésében módosításra kerül a forgalmi rend, hogy gördülékenyebb legyen a közlekedés a városban – tudatta közleményben a debreceni önkormányzat.

Október 5-én a kivitelező lezárta a Kishegyesi úti vasúti átjárót. Erre az érintett útszakasz előtt kihelyezett útbaigazító táblák figyelmeztetik a közlekedőket. A megnövekedett forgalom levezetése érdekében a terelőútvonal részét képező, Köntösgát sor – 33. sz. főút csomópontban a Köntösgát sor irányából érkezők részére a zöldidőt jelentősen meghosszabbítják, elősegítve ezzel a gyorsabb áthaladást.

A csomópont áteresztőképességének további javítása érdekében a Köntösgát sorról a forgalmasabb, balra, a Kishatár út felé haladó irányban két sávon engedik a kanyarodást.

A módosított forgalmi rend és az új jelzőlámpaprogramok bevezetése október 22-én 12.00-tól lépett életbe, és a Kishegyesi úti vasúti átjáró megnyitásáig tart majd.

A korszerűsítéssel érintett Kishegyesi úti szintbeni vasúti átjáró építési munkálatai ütemezetten, jól haladnak, várhatóan a tervezett határidőig be is fejeződnek.

Az önkormányzat az érintett lakosok és közlekedők szíves türelmét és megértését kéri a kivitelezés ideje alatt.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában