népszerűsítik a halat

2020.09.06. 12:57

Tucatnyi bográcsban rotyogtak a jobbnál jobb fogások Tiszacsegén

A hazai turizmusnak most a magyar emberek jelentik a legnagyobb segítséget.

Fotó: Kovács Péter

Fotó: Kovács Péter

Ezt Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő mondta a Tiszacsegén szombaton megtartott VIII. Harcsapaprikás-főző Gasztronómiai Fesztiválon. Az eseményen a vírusveszélyből fakadó szabályokat betartva a tavalyi 158-cal szemben most csak 72 főzőcsapat vett részt, fertőtlenítő pontokat állítottak fel, a rendezők pedig a két kilogramm filézett harcsa mellett sátrat és tűzifát is adtak a főző közösségeknek.

Fotó: Kovács Péter

– A vírusveszéllyel fordult egyet velünk a világ, és a magyar emberek szabadidejüket Magyarországon töltik. Keressék fel azokat a helyeket, amelyeket esetleg gyermekkorukban láttak utoljára! Ez viszi előre a hazai turizmust, és ebbe szervesen illeszkedik ez a tiszacsegei találkozó – tette hozzá Bodó Sándor.

„Sokáig kérdéses volt, hogy meg tudjuk-e tartani a VIII. Harcsapaprikás-főző Gasztronómiai Fesztivált. Aztán úgy döntöttünk, hogy egy „lebutított” változatban megrendezzük.”

– Ez azt jelenti, hogy fellépők nincsenek, a délutáni programok elmaradnak, az idén 80-ban maximalizáltuk a főzőcsapatok létszámát, a végén 72-en indultak. A főzőverseny eredményhirdetésével lényegében lezárul a program. Mindenki jól érzi magát, baráti társaságok vannak. A halas hagyományokat visszük tovább – összegzett az eseményen Nagy Sándor, a fesztivált rendező Tiszacsegei Halászcsárda tulajdonosa.

Bíznak a folytatásban

A rendezvény fővédnöke Nagy István agrárminiszter, védnökei pedig Bodó Sándor államtitkár és Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke volt. Utóbbi a Napló kérdésére elmondta, hogy megyei önkormányzat igazából tanul ezekből a rendezvényekből, hiszen a következő két évben egy európai uniós pályázatnak köszönhetően ők maguk is több rendezvényt szeretnének tartani.

Csegén pedig az a legfontosabb, hogy a rendezvény fölhívja az egészséges halfogyasztásra az emberek figyelmét.

Ehhez a gondolathoz csatlakozott Bodó Sándor is, hozzátéve: remélik, jön majd a 9., 10. sokadik harcsafesztivál a Tisza partján, és ettől erre jobb helyet találni a mi kis világunkban, az nagyon nehéz.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában