A tisztább levegőért

2020.09.22. 19:17

Talicskán tolták az iskolatáskát az Autómentes Napon

A nyírségi település általános iskolája évek óta rendszeresen csatlakozik a Mobilitás Hete országos akció keretén belül szerveződő Autómentes Naphoz.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Úgy tűnik, a felnőttek is komolyan vették Marozsán Tiborné főszervező pedagógus és a gyerekek felhívását. Reggelente ugyanis általában úgy fest az iskola környéke, mint egy zsúfolt parkoló, szeptember 22-én azonban mindössze két négykerekűt láthattak az iskola előtt. A gyerekek gyalog, biciklivel, rollerrel, vagy egyéb módon, de autómentesen mentek iskolába.

Egy talicskányi táska

A falu főterén fél nyolc tájékán népes kis csapat gyülekezett. Czentyéné Kerti Judit tanárnő és negyedikesei azon túl, hogy gyalog mentek iskolába, demonstrációt szerveztek, hátha a település lakóinak, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt fel tudják hívni a figyelmét arra, mennyire fontos számunkra a tiszta levegő. A negyedikesek mókás csavart vittek, vagyis gurítottak a demonstrációba, ugyanis gyalogszerrel indultak el, miközben osztályfőnökük, Jutka néni talicskával tolta a felhalmozott iskolatáskákat. Csatlakoztak a menethez a főszervező hetedikesek, a járókelők közül pedig Vizi Szabolcs, akinek a tandemjére is jutott néhány iskolatáska. Hát ami igaz, az igaz, akadtak szép számmal, akiknek leesett az álluk a csodálkozástól, de sok mosoly is megjelent a gyerekek és a járókelők arcán.

Staféta-séta

Nap közben egymásnak adták az osztályok a képzeletbeli stafétabotot, így az iskola csaknem valamennyi osztálya tett egy hatalmas sétakört az iskolát körülölelő utcákon. Délelőtt főként a felső tagozatosok indultak útnak, de nem maradtak ki a kicsik sem, akik a délutáni napsütéses órákat választották a staféta-séta időpontjául.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában