hírmorzsák

2020.09.16. 22:38

Létavértesen és Tépén megkönnyítik a mindennapokat

Létavértesen segítik a bevásárlást, Tépén egy út újult meg, míg egy püspökladányi fiataltól az agyunkról tanulhatunk.

Újraindították a szolgáltatást

Létavértes város polgárőr-egyesülete szolgáltatásaival újra segíti a kötelező karanténba került állampolgárokat. Ilyen például a bevásárlás. A városháza, a családsegítő szolgálat útján és az egyesület közösségi oldalán fogadják a kéréseket. Mindig szolgálati autóval, formaruhában keresik fel a segítségre szorulókat. A vásárlást követően a blokkon szereplő tételek szerint elszámolnak a készpénzzel – mondta el Fábián Péter, az egyesület alelnöke.

Saját pénzből újította az utat

Önkormányzati és állami támogatás nélkül, néhány gazdatárs csekély segítségével, 5 millió forint saját pénzből mintegy 1,3 kilométer hosszúságban újított fel, korábban már alig járható önkormányzati külterületi földutat Deák László tépei gazda az elmúlt hónapokban. A településtáblától a Deák Majorig tartó út fontos gyűjtőút a falu déli részén, több száz gazda használja, illetve része a Szentpéterszegre vezető legrövidebb útnak. A kormány céljaival egyezően ajánlja Deák László a többi gazdatársnak is, hogy önzetlenül, lehetőségeinkhez mérten tegyenek a környezetükért, az élhetőbb falusi létért.

Előadások tizenéveseknek

Idegtudomány tinédzsereknek: ismerd meg az agyad címmel egy délutáni rendezvénybe sűrítve online tartja meg az Agykutatás hete című eseményt a Püspökladányban élő 18 éves diáklány, Szert Szintia. A szeptember 18-án (pénteken) 16 órakor kezdődő, mintegy három és fél órás előadássorozaton neves előadók, köztük professzorok is a fiatalokat érintő témákban tartanak fél­órás előadásokat. Téma lesz például, miért eszünk olyan sokat, kell-e nekünk a stressz, illetve mi köze a madaraknak az emberi idegrendszer betegségeihez. További információk: [email protected].

HBN, TB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában