Zöldhulladék

2020.09.25. 18:01

Igényelt már lombgyűjtő zsákot? Hamarosan lejár a határidő!

Még egy hétig lehet regisztrálni az ingyenes lombgyűjtő zsákok igényléséhez.

Fotó: Matey István

Egy hét alatt már több mint tízezren regisztráltak. Szeptember 25-én sajtótájékoztatón hívták fel újra a debreceniek figyelmét arra, hogy idén a járványügyi intézkedések betartása mellett – a korábbi évektől eltérően – kizárólag online lehet igényelni a zöld zsákokat.

A megyeszékhely önkormányzata egy hete jelentette be, hogy elindítja a lombgyűjtő zsákok igényléséhez szükséges online regisztrációt. Mivel ebben az évben a járványügyi intézkedések betartása nagyon fontos szempont, ezért kizárólag online módon lehet igényelni az ingyenes zöld zsákokat, melyről tájékoztatásként a város több, forgalmas pontján helyeztek ki plakátokat, hogy még többen értesüljenek a változásról.

Papp Viktor | Fotó: Matey István

Papp Viktor, a Fidesz frakcióvezetője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

a lombgyűjtő zsákok kiosztása azért is fontos, mert ezek használatával visszaszorítható az avarégetés. Így pedig közösen is tehetünk azért, hogy Debrecen levegőminősége megfelelő legyen.

Egy hét alatt már több mint tízezer debreceni háztartás igényelt zöld zsákot. Október 2-án zárul a lombgyűjtő zsákok online regisztrációja, ezért felhívják a figyelmet, hogy akik eddig nem tették meg, azok küldjék el igénylésüket az amikertunk.debrecen.hu online felületen keresztül.

Fotó: Matey István

Az igénylők részére az önkormányzat munkatársai szeptember 28. és október 9. között szállítják ki a lombgyűjtő zsákokat.

Egy lakcímet csak egyszer lehet regisztrálni a felületen, azonban egy e-mail címről több lakcímre is le lehet adni igénylést, így azok számára, akik nem rendelkeznek e-mail címmel, a hozzátartozók, ismerősök is igényelhetnek lombgyűjtő zsákokat. A zöld hulladékkal megtöltött lombgyűjtő zsákokat az AKSD munkatársai a kommunális hulladékkal egyidőben szállítják el – tájékoztatta portálunkat Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában