koronavírus

2020.09.10. 10:12

Folyamatos a járattörlések miatti visszatérítés

A Wizz Air folyamatosan dolgozik azon, hogy feldolgozza a nagyszámú pénzvisszafizetésre vonatkozó kérelmeket.

2018.07.03. Wizzair, Liszt Ferenc Repülőtér., Budapest. Fotó: Móricz-Sabján SImon

Fotó: MW-archív

Több mint százezer utast érintett a legutóbbi menetrendváltozás – közölte a Naplóval a Wizz Air. A légitársaság a járattörlésekből adódó nagyszámú pénzvisszafizetési kérelmek teljesítése végett automatizálta ügyfélszolgálati folyamatainak túlnyomó részét.

– Célunk az, hogy minden egyes visszatérítést az annak igénylésétől számított 30 napos határidőn belül feldolgozzunk. Az esetek több mint 90 százalékában vissza is utalja a légitársaság az igényelt összeget, ám egyes ritka esetekben, egyebek mellett akkor, ha rossz számlaszámot adott meg az ügyfél, ha utazási irodán keresztül vagy online platformon vásárolták a jegyeket, manuálisan kell teljesíteni az utalásokat, amelyek a nagyszámú igény miatt tovább tarthatnak, mint 30 nap – írták.

Amennyiben a Wizz Air törli a járatot, az érintett ügyfelek (a Wizz Air-számlatulajdonosok) kérvényezhetik az eredeti viteldíj 120 százalékát Wizz Air-pontokban, amelyeket a visszautalás dátumától számított 24 hónapig felhasználhatnak szolgáltatások, termékek vásárlására, illetve 100 százalékos visszatérítést kérhetnek a fizetés eredeti módja szerint. Emellett lehetőséget kapnak ingyenesen átfoglalni a jegyüket. Járattörlés esetén az utasok elektronikus levélben minden fontos információt megkapnak, hiszen a Wizz Air automatikus értesítést küld a foglaláskor használt e-mail-címre.

– Amennyiben utazási irodán vagy online utazási platformon, tehát nem a Wizz Air honlapján vagy applikációján keresztül vásárolták a jegyeket, úgy kérjük, hogy lépjenek kapcsolatba az adott céggel – tudatta közleményében a légitársaság.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában