koronavírus

2020.09.16. 15:52

Egy személy már meggyógyult Hajdúnánáson, az iskolából sokan hiányoznak

Szólláth Tibor mindenkit arra kér, hogy vegye komolyan az intézkedéseket és tartsa be a már meghozott szabályokat.

20190930 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Haranglábot avattak és a kollégium teljes körű felújítását ünnepelték a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumának udvarán Debrecen-Pallagon. képen: Szólláth Tibor, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnök, Hajdúnánás polgármester

Fotó: Napló-archív

Hajdúnánás polgármestere a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a településen kedden 9 igazolt koronavírussal fertőzött személy volt, ebből 1 személy gyógyult.

– A Városházán maszkhasználatot rendeltünk el, ugyanezt kérjük az ide érkező ügyfelektől is. Az önkormányzat automata kézfertőtlenítőket és lábfertőtlenítőket helyezett el a bejáratoknál. Jövőhéttől igyekszünk megoldani, hogy az ügyféltérben csak lázmérés után lehessen belépni. Elkezdtük a közterek fertőtlenítését (buszmegállók, padok, játszóterek és a kondiparkok tekintetében) – fogalmazott bejegyzésében a polgármester.

Elmondta, hogy szerdán közel 200 gyerek hiányzott már az iskolából, ez egy nagy szám.

– A gyerekeknél felső légúti megbetegedésre utaló jelek vannak – a protokoll szerint az a szülő, aki betegnek látja a gyermekét, láza van, semmiképp ne engedje iskolába! Erre kérek én is mindenkit. Keresse fel mindenképp a háziorvost és konzultáljanak vele! – hangsúlyozta.

A polgármester posztjában kiemelte, fontos a maszk megfelelő használata: a tiszta, fertőtlenített maszk ne csak szájat, hanem az orrot is takarja megfelelő mértékben, valamint gyakran mossunk kezet szappannal, kézfertőtlenítővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában